Στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ πηγαίνει ξανά το Βορειοηπειρωτικό
Ένα θέμα, που παρέμενε ξεχασμένο και οδηγούσε σε νέα εθνική συμφορά, υπήρξε το λεγόμενο "Βορειοηπειρωτικό". Το ζήτημα δηλ. της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μιας και αυτό (λόγω της φύσης των μειονοτικών θεμάτων) υπερέχει του αλβανικού δικαίου. Επειδή είχαμε σαφέστατη ενημέρωση ήδη από πέρσι ότι υφίσταται υποχθόνιο σχέδιο της αλβανικής πλευράς να 1 «τελειώσει» μια και καλή με τον ελληνισμό της Αλβανίας - μέσω της περίφημης «γενοκτονίας χαμηλής έντασης» - αποφασίσαμε να διεθνοποιήσουμε εκ νέου το ζήτημα της Αυτόνομης Ηπείρου, ενημερώνοντας υψηλά ιστάμενους κύκλους του εξωτερικού, με τους οποίους έχουμε επαφή.

Παράλληλα, συγγράψαμε και ειδική σειρά κειμένων (δημοσιεύτηκαν όλα στην «Ε.Ω.»), τα οποία πρόβαλλαν τις παρακάτω θέσεις του πανελληνισμού για το εν λόγω θέμα, πς οποίες συνοπτικά παρουσιάζουμε στον παρακάτω πίνακα:

  1. Η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου - δηλ. το Ποθούμενο του Πατροκοσμά - αποτελεί εθνική επιταγή, η οποία ορίζεται σαφώς στους ίδιους τους στόχους των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας (ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία-Ασφάλεια, ΕΥΠ).
  2. Το θέμα αυτό το ξεπουλάνε οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης, οι οποίοι φέρονται ως... υποτακτικοί (!) των Αλβανών και αντιμετωπίζουν ψοφοδεώς όλα τα ελληνικά εθνικά ζητήματα (για να μην μπούμε σε «περιπέτειες» και χάσουν τις καρέκλες τους...).
  3. Νομικά - σύμφωνα δηλαδή με το διεθνές δίκαιο - ισχύει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914), που κατοχύρωνε την αυτονομία της νοτιοαλβανικής επικράτειας όπου ζει ελληνικός πληθυσμός, ισχύει δε για έναν πολύ απλό λόγο: διότι ΠΟΤΕ δεν ακυρώθηκε με κάποια συνθήκη που να το αντικαθιστά!!!
  4. Για τη διεθνοποίηση και οριστική επίλυση του λεγάμενου «Βορειοηπειρωτικού» (και την εξασφάλιση της καλής γειτονίας με τη φίλη χώρα της Αλβανίας) είναι απαραίτητη η στήριξη κάποιας μεγάλης δύναμης του πλανήτη, η οποία αφενός να μπορεί να ασκεί παγκοσμίου βεληνεκούς πολιτική και αφετέρου να έχει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  5. Δεν διεκδικούμε κανένα εδαφικό κομμάτι της σημερινής αλβανικής επικράτειας, συνεπώς ούτε και την περιοχή της Βορείου Ηπείρου-Νότιας Αλβανίας, η οποία πρέπει να παραμείνει αυστηρά εντός των εθνικών-κρατικών ορίων της Αλβανίας.
Σύμφωνα με πηγές, μεγάλη δύναμη του πλανήτη έπεται να φέρει αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου ως γνωστόν παραμένει «παγωμένο» από το 1946!... Τότε, μετά τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η περιοχή αυτή αποδόθηκε στην Ελλάδα (ως επιβράβευση της προσφοράς της στη νίκη των συμμάχων). Την πρόταση απόδοσης της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα είχαν κάνει οι ΗΠΑ, αλλά τελικά το όλο θέμα «πάγωσε» προσωρινά λόγω της αρνησικυρίας (veto) που έθεσαν η ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία. Τελικά, πάρθηκε η απόφαση το θέμα να επανεξεταστεί όταν επιλυθεί το επίσης ευρισκόμενο τότε σε εκκρεμότητα ζήτημα των δύο Γερμανιών. Όταν όμως η Γερμανία επανενώθηκε το 1990, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το αυτονόητο, δηλαδή την απαίτηση ένταξης της νοτιοαλβανικής επικράτειας στο ελληνικό κράτος. Την ίδια εθνική μειοδοσία είχε διαπράξει 3 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1987, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία πήρε μονομερώς την περιβόητη «εμπόλεμη κατάσταση» Ελλάδας-Αλβανίας (που ξεκινούσε από το 1940) και την οποία η χώρα μας διατηρούσε συμβολικά μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου... Αμφότεροι δηλ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέπραξαν εθνική μειοδοσία και είναι αιώνια υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τις άθλιες πράξεις τους!

Τώρα όμως μία παγκόσμια υπερδύναμη, ένας γίγαντας του πλανήτη, πήρε την απόφαση να επαναφέρει το θέμα στον ΟΗΕ και να δικαιώσει τις ελληνικές θέσεις, λυτρώνοντας έτσι τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό!... Πρόκειται για προσωπική απόφαση του ηγέτη αυτής της χώρας-υπερδύναμης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο των διεθνών ανακατατάξεων και των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται παντού πάνω στη Γη εντός του 2012! «Αόρατες» δια γυμνού οφθαλμού πανελληνικές δυνάμεις ώθησαν άραγε αυτόν τον παγκόσμιο γίγαντα να σώσει τη Βόρεια Ήπειρο από τον σχεδιαζόμενο αφελληνισμό-αλβανοποίηση της; Δυστυχώς για τώρα μόνο αυτά μπορούμε να πούμε. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη δραματική αλλαγή που έρχεται στην Ελλάδα, όπου ήδη Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι και Κινέζοι προβλέπουν «μια Κυριακή» την παρέμβαση του «άγνωστου» αστάθμητου παράγοντα που θα σταματήσει τον κατήφορο της πατρίδας! Και γι’ αυτή την «άγνωστη δύναμη» το θέμα της Βορείου Ηπείρου υπήρξε ανέκαθεν επείγουσα προτεραιότητα αφού η γη αυτή αποτελεί ένα ολοζώντανο κομμάτι του ελληνικού έθνους.

Πηγή: Ελεύθερη ώρα, ημερομηνία έκδοσης 30/12/2011
326 Επισκέπτες
Συντάχθηκε: 08 Ιανουαρίου 2012, 22:04
Παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Ο Kyriakos 10 Ιανουαρίου 2012, 18:25 
Δεν το κοβω να γινεται οτιδηποτε παντως.
Ο Christos 10 Ιανουαρίου 2012, 22:24 
ti simenei afto, Kyriako?!
Ο Kyriakos 11 Ιανουαρίου 2012, 14:25 
Σχετικά με το βορειοηπειρωτικό εννοώ. Δε νομίζω να γίνει κάτι; Δηλαδή αυτονομία κλπ.
Ο Christos 11 Ιανουαρίου 2012, 22:58 
Alloi einai afti pou apofasizoun gia afta ta pragmata!
Ο Kyriakos 12 Ιανουαρίου 2012, 12:07 
Οι μεγάλες δυνάμεις. Ποιος άλλος. Τις μειονότητες τις είχαν αφήσει για να υπάρχει πάντα γκρίνια ανάμεσα στα γειτονικά κράτη για τα συμφέροντα των μεγάλων.
Ποιο πιστεύετε ότι έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για το χωριό μας;
Ο δρόμος ή η ύδρευση;
Μόνο τα μέλη ψηφίζουν
Επισκέπτες: 1
Εγγεγραμμένοι: 0
booked.net
Στο www.eleftherohori.gr χρησιμοποιούμε cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε σύνδεση (login) στο site μας,
πατώντας "Αποδοχή" θα αποθηκευτούν με κρυπτογράφηση στη συσκευή σας τα στοιχεία εισόδου σας για 1 έτος.
Αποδοχή